Over mij

Ik ben Annelies Teunissen, woon in Abbenes (Haarlemmermeer), samen met mijn vriend, mijn bonuszoon (2007) en onze zoon (2013). In 2010 zij wij een samengesteld gezin gaan vormen.

Al dat ik klein was had ik de behoefte om kinderen verder te kunnen brengen. Om ze te helpen op emotioneel vlak, om zich open te laten stellen, zodat er rekening met ze gehouden kan worden en zij invloed kunnen uitoefenen. Zelf kon ik dit niet, dit heb ik moeten leren en ik ervaar hoe bevrijdend dit is.

Na mijn MAVO en HAVO ben ik HEAO Bedrijfseconomie gaan doen en daarna in de bankensector terecht gekomen. Ik heb veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan door middel van trainingen, omdat dat mij echt trok. Ik had nog zoveel te leren op dit vlak. Ik kende mijzelf nauwelijks. Mijn droom ontstond dan ook tijdens één van de eerste trainingen, dat ik zelf ook graag mensen op persoonlijk vlak verder wilde brengen. Maar ook het met kinderen werken lonkte. Ik ben daarom de PABO gaan doen, maar dit had helaas niet het gewenste effect voor mij. Omdat ik onvoldoende voldoening kreeg uit een volle klas les geven, strak in de planning met alle administratieve handelingen er om heen. Dus weer terug naar het, voor mij toen, veilige bankwezen.

Nadat we zelf een samengesteld gezin werden, ik een burn out heb gekregen en er weer bovenop ben gekomen, wij een zoon kregen wat de nodige impact had op mijn leven, ben ik gaan nadenken over wat ik nu wel kon gaan doen om mensen en kinderen verder te kunnen brengen.

Toen mijn zus zei dat zij graag kindercoach wilde worden, ging er een steek van jaloezie door mijn lijf. Niet omdat ik het haar niet gunde, nee ik wist dat dit ook mijn droom was. Hier ben ik toen werk van gaan maken.

Inmiddels wist ik ook hoe belangrijk je bent als ouder, in hoe een kind zich voelt, wat het kan en hoe het zich uit. Daarom heb ik besloten om mij te bekwamen als gezinscoach. Zodat ik de ouder(s) coach en daar waar nodig ook het kind.

Samengesteld gezin
Als stiefmoeder en moeder weet ik waar je tegen aan kan lopen. De problematiek is echt anders dan in een kerngezin. Zo ontbreekt er altijd iemand in een samengesteld gezin. En dit heeft impact. Soms meer dan je zou willen. Ik ben mij dan ook gaan specialiseren in het samengestelde gezin. Naast dat de belangrijkste leerschool het leven zelf is heb ik de volgende opleidingen en trainingen gevolgd:

Neuro linguïstisch programmeren (BGL, 2016)
Post HBO opleiding Gezins- en opvoedcoach (BGL, 2017)
Workshop familie opstellingen (de verheldering, 2018)
Systemisch coachen (academie voor opstellingen, 2018)
Systemisch coachen voor samengestelde gezinnen (Bert Hellinger instituut, 2018)
Geboorte in kaart (Je geboorte in kaart 2019)

En geef ik zelf de volgende trainingen:
Feedback geven en ontvangen
Geweldloze communicatie
Leef je verlangen
Omgaan met je irritaties

Ik organiseer elke tweede vrijdag van de maand een wandeling voor stiefouders en ouders uit samengestelde gezinnen.

Als deskundige geef ik advies in de Libelle voor de rubriek ‘Denktank’.

Lid van Bewust Haarlemmermeer