Agenda

25 november 2019

Gedrag is niet goed of fout. Het is logisch!

Herken je dit?

  • Onze zoon raakt snel gefrustreerd. Met vriendjes spelen is daardoor heel lastig, omdat hij het gevecht lijkt op te zoeken.
  • Jullie dochter heeft nog elke keer moeite om afscheid van je te nemen. Dit maakt voor jou afscheid nemen van haar lastig en hierdoor voel jij je ook niet vrij om zomaar een avondje weg te gaan.
  • Het lijkt alsof er een muur zit tussen mij en mijn dochter. Het is maar lastig om door te dringen tot haar. 
  • Mijn zoon kan soms volledig in paniek raken. De angst lijkt ook niet in verhouding te staan ten opzichte van wat er op dat moment gebeurt. Deze paniekaanvallen beperken hem.
  • Onze dochter eet traag, heeft veel tijd nodig voor aankleden en zo zijn er nog meer momenten waarbij we moeten wachten op haar. Dit frustreert ons, omdat we hierdoor regelmatig laat zijn.

Probleemgedrag wil niet opgelost worden… Maar begrepen!

Interactieve avond

Alleen al door te weten waar het gedrag vandaan komt, zal je als ouder met andere ogen, met meer begrip en empathie naar je kind kijken. Tevens ontstaat er bewustwording van je eigen gedrag. Door deze inzichten ga je je kind op een andere manier benaderen. Het voelt zich weer gezien en gehoord en zal kalmeren in het gedrag.

Wij nemen je deze avond graag mee in dit proces van innerlijke groei en ontwikkeling. Daarnaast is er aandacht voor inbreng van vragen tijdens deze avond. 

Wat neem je mee naar huis?

  • Praktische handvatten waarmee je direct thuis aan de slag kan.
  • Nieuwe inzichten over de start van je kind.
  • Je leert je kind beter begrijpen.
  • Je gaat met een liefdevolle blik naar het gedrag van je kind kind leren kijken,
  • Meer grip op je eigen gedrag, zodat je vanuit rust en ontspanning kan handelen naar je kind toe.

Geef je op

Iedereen heeft zijn eigen verhaal rondom de zwangerschap van zijn of haar kind(eren). Wij nodigen jou uit om bij de inschrijving aan te geven waar je graag extra informatie over zou willen hebben, deze nemen wij in onze voorbereiding mee, daar waar mogelijk.

Geboorte in kaart

Datum: 25 november 2019
Tijd: inloop 18.45 uur, start 19:00 uur tot 21:30 uur
Waar: 1e Montessorischool Hoofddorp, Kaj Munkweg 45 

Jouw investering voor deze avond is €37,50 per persoon (inclusief materiaal, koffie, thee en wat lekkers)
Maximaal 12 personen 
VOL=VOL

“Onze cliënten willen, steeds vaker, graag weten waarom hun kind zich op deze wijze gedraagt. Vaak vallen er puzzelstukjes als we kijken wat er systemisch (van generatie op generatie) is gebeurd en met deze toevoeging kunnen we het gehele gedrag in kaart brengen.”

Annelies Teunissen is trainer en gezinscoach en heeft haar praktijk in Abbenes. Zij coacht ouder(s) met hun uitdagingen in hun (samengestelde) gezin, zodat er meer rust in het gezin ontstaat en er daar vandaan ruimte komt voor elk gezinslid om te groeien. 

Puck Wolsink heeft haar praktijk in Hoofddorp. Zij coacht zowel individueel als in groepen  tijdens haar trainingen. Na beëindiging van haar langdurige dienstverband in het Primair Onderwijs brengt zij deze ervaring samen in haar huidige werkzaamheden als trainer, coach en Remedial Teacher.

Samen volgden zij de opleiding bij Geboorte in Kaart. Een specialistische opleiding op het gebied van de prenatale fase (deze fase begint bij de bevruchting en eindigt bij de geboorte) en de perinatale fase (deze fase speelt zich af bij de geboorte van het kind tijdens de bevalling).